Winkelmandje Homepage

Contact

Bedrijfsgegevens

035-5828245

loosdrecht@zmn.nl

Oud Loosdrechtsedijk 237, 1231 LX Loosdrecht

kvk: 30179558

bank: NL53 RABO 0171 5969 51

   

Kaart en route


Grotere kaart weergeven
   

De Loosdrechtse Plassen

Amber LindersIk ben Amber, eigenaar en opleider van Zeilschool Midden Nederland Loosdrecht.

Op het moment dat ik dit schrijf is het januari en liggen de Loosdrechtse Plassen dicht onder een dun laagje ijs. Helaas kunnen we nog niet schaatsen; wie weet in februari. Inmiddels begint alweer mijn 11e seizoen en zullen we starten met de instructeurstrainingen en zullen tegelijkertijd de eerste bikkels hun lessen volgen. Waar we ooit begonnen met een handjevol instructeurs en zeilles alleen op de Valk, heb ik nu een heel divers, maar hecht team van bijna 50 instructeurs rondlopen die ieder op hun eigen moment komen lesgeven; sommige iedere weekend, andere ‘alleen’ een aantal weken in zomer. Hoe dan ook zijn het ‘mijn’ zeilschoolhelden, want zonder instructeurs, geen zeilschool! Ook is de vloot in de haven uitgebreid van 15 valken, naar 20 valken en hebben we nu 4 Laser Pico’s (mét sportzeilen!), dus voor ieder (niveau) wat wils.

Deze uitgebreide ervaring zorgt keer op keer voor goede lessen, een leuke, ontspannen sfeer en veel zeilplezier. Sommige cursisten doen ieder jaar een niveautje, andere beginnen vroeg in het seizoen en stappen aan het begin van de zomer al zelfstandig in een bootje. Vaak huren ze hier op de jachthaven, zodat ze altijd ‘iemand met een oranje polo’ om hulp kunnen vragen mocht dat nodig zijn. Omdat we hier alleen aan volwassenen lesgeven creëer je een aparte sfeer met mensen uit alle hoeken van het land en lagen van de bevolking; iedereen is hier voor 1 doel en dat is leren zeilen. Kroon op het werk is om te mogen aanschouwen dat er hier op de zeilschool vriendschappen ontstaan en zelfs wel eens liefdes!

Qua cursusaanbod hebben we denk ik voor ieder wat wils; weekend-, langweekend, driedaagse- (op zaterdag én zondag), halve daagse-, midweekcursussen en natuurlijk privélessen. Ook organiseren we (bedrijfs)evenementen, borrels, familiedagen en andere feestelijke momenten. De Serre is ons havencafé, met één van de mooiste terrassen in de wijde omgeving, met schitterend uitzicht op de Loosdrechtse Plassen. Een prachtige uitvalsbasis voor evenementen, feesten, borrels, vergaderingen etc. Het is een fantastische locatie, direct aan de eerste plas, waar alles te combineren valt voor een heerlijk dagje uit! Sloep varen, wakeboarden, SUPpen, bedrijvenregatta’s, aansluitend een BBQ, alles is mogelijk!

Ik ben er trots op om te kunnen zeggen dat Zeilschool Midden Nederland Loosdrecht afgelopen jaar wederom een “goed” heeft ontvangen van de Stichting CWO en dat we u daarom op een ontspannen, gezellige, maar zeker zo professionele manier een CWO-gecertificeerde opleiding kunnen aanbieden.

Kenmerken:

 • Landelijk erkende CWO opleidingslocatie
 • Centraal gelegen in de driehoek Amsterdam, Utrecht en Amersfoort
 • Kielboot- én zwaardbootcursus zeilen op de Loosdrechtse Plassen
 • Minimaal 1, maximaal 3 andere cursisten aan boord
 • Gecertificeerde en volwassen (>21 jaar) instructeurs
 • Bedrijfsuitje: Sportief zeilen van 2 tot 100 personen
 • Rechtsreeks gelegen aan de Loosdrechtse Plassen
 • Sloepenverhuur
 • Terras aan het water
 • Eetcafé aan het water
 • Overnachtingsmogelijkheden B&B op locatie

Foto Zeilschool Loosdrecht